O nama

STADA

Godine 1895. u Dresdenu nekoliko njemačkih ljekarnika osnovalo je grupu s ciljem da naprave vlastite proizvode povoljne cijene i standardizirane kvalitete. Udruženje su nazvali STADA – Standard Arzneimittel Deutscher Apotheker, što u prijevodu znači standardni lijekovi njemačkih ljekarnika.

STADA se brzo nakon osnutka počela širiti po ostatku Njemačke. 1986. počinje međunarodno širenje tvrtke diljem svijeta, a u Hrvatsku je došla sredinom 2012. godine. Već 120 godina STADA proizvodi farmaceutske pripravke najviše kvalitete i brine o ljudskom zdravlju. Zbog toga je postala jedna od vodećih multinacionalnih farmaceutskih kompanija u svijetu, prisutna u više od 30 zemalja svijeta.

Farmaceutska kompanija STADA isto tako koordinira i promiče različite vrste aktivnosti koje služe za unaprjeđenje i znanstveni razvoj farmaceutske struke. Zbog toga je još 1935. godine osnovala Institut za farmaceutske proizvode u Dresdenu. Na tom se Institutu kreira čitavi niz procedura i propisa koji trebaju biti ispunjeni i zadovoljeni kako bi proizvedeni pripravci mogli nositi oznaku STADA jer ona zaista drži do ugleda i očuvanja zdravlja svih pacijenata.

Logo

Naše vrijednosti

Naš skup integriranih vrijednosti omogućuje nam postizanje ambicioznih
ciljeva te širenje uspjeha STADA kompanije i u budućim razdobljima.

Integritet

Svatko od nas i svi mi postupamo etički u skladu s unutarnjim pravilima naše tvrtke, kao i vanjskim. Naše aktivnosti utemeljene su na načelima vjerodostojnosti i objektivnosti.

Proaktivnost

Svatko od nas i svi mi pokretači smo novih ideja i inicijativa ostvarujući tako budući rast i vrijednost.

Agilnost

Svatko od nas i svi mi dovodimo do promjena uz fleksibilnost i odlučnost koje su dio našeg puta neprestanog osobnog razvoja.

One STADA

Svatko od nas i svi mi dovodimo do promjena uz fleksibilnost i odlučnost koje su dio našeg puta neprestanog osobnog razvoja.

KORPORATIVNA ODGOVORNOST

125 godina s vama

Već 1895. godine osnivači Udruge Apotheker Standard Medicines German Pharmacists (STADA) postavili su sebi cilj da osiguraju proizvodnju određenih lijekova prema standardiziranim pravilima za dobrobit svojih pacijenata. Očuvanje najvišeg dobra tvrtke, njezina zdravlja, oduvijek je bila središnja točka STADA-e u svim poduzetničkim aktivnostima. Više od 125 godina nakon što je tvrtka osnovana, STADA proizvodi pridonose učinkovitoj i pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti.

S dugom tradicijom ukorijenjenom u farmaceutskoj industriji, već više od 125 godina STADA je priznata kao pouzdani partner. Naši proizvodi pomažu ljudima da ostanu zdravi. S našim dokazanim generičkim lijekovima osiguravamo dostupnost i pristupačnost svakodnevnog zdravlja. Zaposlenicima nudimo atraktivno radno okruženje u kojem se mogu osobno razvijati.

STADA je zastupljena u više od 30 zemalja u oko 50 podružnica širom svijeta. Proizvodi marke Grippostad, Aqualor, Snup i Ladival su među najprodavanijim u svojoj kategoriji proizvoda. U financijskoj godini 2018. STADA je ostvarila prilagođenu prodaju Grupe od više od 2 milijarde eura. Sa sjedištem u Bad Vilbelu, u Njemačkoj, glavni pokretači uspjeha su otprilike 10.400 zaposlenika STADA Grupe širom svijeta.